Outplacement is een term die u misschien niet zo bekend voorkomt. Tegenwoordig wordt deze term wel steeds vaker toegepast. Outplacement houdt namelijk in dat werknemers die ontslagen worden bij hun huidige werkgever overgeplaatst worden naar een andere functie in een ander bedrijf. Hierdoor hoeft een werknemer geen uitkering aan te vragen en blijft deze actief in het werkveld. Voor zowel de werkgever als de werknemer is dit erg gunstig. Een werkgever houdt zijn imago namelijk goed doordat het aantoont oog te hebben voor de situatie van de werknemer. Daarnaast is het voor de werknemer goed dat hij/zij niet thuis zit en wel aan het werk blijft. In dit artikel geven wij meer informatie over de mogelijkheden en voordelen van outplacement.

De mogelijkheden van outplacement

Als er outplacement wordt toegepast op werknemers hoeft dit niet te betekenen dat een werknemer in dezelfde branche blijft werken. Het komt namelijk heel vaak voor dat een werknemer in een heel andere branche terecht komt. Sterker nog: het komt vaker voor dat een werknemer (met succes) terecht komt in een andere branche dan voorheen. U kunt hierbij denken aan bijvoorbeeld een accountmanager die uiteindelijk docent werd. Het is echter niet zo dat werknemers verplicht worden om naar een andere branche over te stappen. Dit gebeurt enkel als de werknemer het er zelf mee eens is. Het grote voordeel aan outplacement is dat een werknemer niet thuis zit en dat zijn/haar CV actief blijft. Daarnaast blijft de werknemer een (goed) salaris verdienen. Hierdoor komt de klap van een ontslag veel minder hard dan wanneer een werknemer enkel een ‘gouden handdruk’ mee krijgt.

Bent u enthousiast geworden?

Bent u een werkgever of een werknemer die te maken heeft met onderwerp ontslag en bent u nieuwsgierig geworden naar outplacement? Zoekt u dan eens op internet een outplacementbureau op dat u hierbij kunt helpen.