Hoe vind ik een goede advocaat?

In sommige situaties kan u juridisch vastlopen en kan het zelfs zover gaan dat u een advocaat nodig heeft. Er zijn erg veel advocaten in Nederland en elk heeft een eigen specialisme of is meer een generalist. Het is daarom lastig om de juiste te vinden voor uw probleem. In dit artikel geven we daarom tips voor het vinden van uw advocaat.

Specialisaties

Bijna elke advocaat heeft zich gericht op een bepaald specialisme, denk hierbij aan civielrecht, strafrecht of bijvoorbeeld ondernemingsrecht. Dus denk goed na waarvoor u een advocaat nodig hebt.

Kantoor

Het kantoor kan veel zeggen over advocaten, in een groot kantoor zitten vaak advocaten die erg gespecialiseerd zijn. Vaak meer dan eenmanszaken die vrijwel alle zaken doen om genoeg omzet binnen te halen. Dit geeft dan vaak een mindere winkans van jou eis, of verdediging.

De advocaat zelf

Verdiep jezelf in de advocaat, hoeveel ervaring heeft hij of zij. Hebben ze een goede reputatie of zijn ze vaak slecht in het nieuws. Het is bij dit soort zaken belangrijk dat u de advocaat zelf uitkiest en niet door laat schuiven naar een andere advocaat met stukke minder ervaring.

Offerte

Vraag offertes aan bij meerdere kantoren, zo kom je er vaak snel achter hoe transparant een kantoor kan zijn en of de werkwijze jou aanspreekt. Wat is het uurtarief? Let wel op goedkopere advocaten zijn vaak minder gespecialiseerd, denk goed na wat voor jouw zaak van belang is.

Als laatste kan het natuurlijk altijd voorkomen dat u helemaal geen advocaat nodig hebt, maar is een juridisch adviseur ook prima. Vaak voor wat eenvoudige kwesties zoals contracten van personeel of huisvestingen kan een adviseur ook prima voldoen.