De hulp inschakelen van een advocaat

De hulp inschakelen van een advocaat

Ben jij een ondernemer in hart en nieren? Dan vind je het waarschijnlijk geweldig om de verwachtingen van je klanten te overtreffen. Helaas komen er ook minder leuke zaken kijken bij het ondernemen. Misschien krijg je wel te maken met wanbetalers, of ben je genoodzaakt om een werknemer te ontslaan. In deze gevallen kun je een advocaat inschakelen. Een advocaat staat je bij met een goed doordacht plan van aanpak en een helder advies. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij SWDV Advocaten. Ben je benieuwd voor welke zaken je een advocaat kunt inschakelen? Dat vertellen we je in deze blog!

Wanbetalers

Wanbetalers maken gebruik van je product of dienst zonder daarvoor te betalen. Dit kan voorkomen doordat iemand niet kan betalen, of doordat deze persoon gewoonweg laks is. Sommige mensen betalen zelfs expres de rekening niet. In het geval van wanbetalers kun je een advocaat inschakelen. Vaak helpt het namelijk al als de vordering uit handen wordt gegeven aan iemand anders.

Omgevingsvergunning

Wil je je kantoorgebouw uitbreiden? Dan bestaat de kans dat je hiervoor een omgevingsvergunning nodig hebt. Zoek dus altijd uit of je een vergunning nodig hebt. Dit is ook afhankelijk van het soort bouwproject dat je wil gaan laten uitvoeren. Onafhankelijk van het feit of je een bouwvergunning nodig hebt of niet, moet je je altijd aan de bouwvoorschriften houden. Dit zijn voorschriften om kwaliteit, milieu en volksgezondheid te waarborgen. Zorg er dus voor dat je je hier goed in verdiept. Voor een omgevingsvergunning kun je terecht bij de advocaten van team Overheid.

Huurcontract

Voor het opstellen van een huurcontract kun je contact opnemen met een vastgoedadvocaat. Deze kan je helpen om een waterdicht huurcontract op te stellen. Ook over geschillen over erfdienstbaarheid of het recht van overpad kun je terecht bij een vastgoedadvocaat.

Arbeid

Ook arbeidsadvocaten kunnen ontzettend goed van pas komen voor ondernemers. Bijna elke ondernemer krijgt namelijk te maken met arbeidsovereenkomsten en arbeidsvoorwaarden. Ook bij ontslag of ziekte van je werknemers kan een arbeidsadvocaat heel handig zijn. En wil je advies over je pensioenvoorwaarden? Of moet er een reorganisatie plaatsvinden in je bedrijf? Ook hiervoor kun je een arbeidsadvocaat inschakelen.

Algemene verordening gegevensbescherming

Ook kan een advocaat je helpen op een ander rechtsgebied, zoals de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze wet is op 25 mei 2018 ingegaan en heeft als doel om natuurlijke personen te beschermen in verband met de verwerking van persoonsgegevens. Dit komt omdat privacy een grondrecht is.